Оберіть розділи по яким бажаєте отримувати розсилку
Новини
Інвестиції
Іпотека
Заощадження
Кредит
Пенсії
Поради та інструменти
Шахрайство та злочинність
Види шахрайства
Порядок дій у випадку шахрайства
Уникнення шахрайства
Корисна інформація
Дітям
Для тих, хто потрапив в біду
Малому та середньому бізнесу
Молоді та сім'ям
Пенсіонерам
Фінансова грамотність
Фінграмотність Гра
OK
відміна
Медіатека
(044) 300-10-15

безкоштовно зі стаціонарних
телефонів по Україні

29.03.2024

98% УКРАЇНЦІВ ХОЧУТЬ ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА І БОРОТИСЯ З КОРУПЦІЄЮ

Новини

ЗНАЙОМСТВО СТУДЕНТІВ З ІСТОРІЄЮ НБУ НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ

ЗНАЙОМСТВО СТУДЕНТІВ З ІСТОРІЄЮ НБУ НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ
14.07.2015

За підтримки Президента Асоціації «Дніпропетровський Банківський Союз» Косюги В.В., який очолює представництво Незалежної асоціації банків України (НАБУ) в Дніпропетровському регіоні та директора виконавчого Управління Національного банку України в Дніпропетровській області Яіцького М.М., студенти 1-го курсу факультету «Обліку і фінансів» ДДАЕУ спеціальності «Фінанси і кредит» відвідали Управління Національного банку України в Дніпропетровській області. Заходи проходять в рамках програми підвищення рівня фінансової грамотності за участі НАБУ.

Працівники Національного банку протягом двох днів, 23-24 червня 2015 року, провели для майбутніх фінансистів цікаву ознайомчу екскурсію. Під час цієї екскурсії студентам розповіли про історію заснування грандіозної споруди Управління Національного банку України в Дніпропетровській області. Цікаво було дізнатися, що будівля управління побудована у 1912 р. як філія Санкт-Петербурзського міжнародного  комерційного баку. У той час це була одна із самих великих будівель. Дуже цікаво було дізнатися про еволюцію грошей та цінних паперів, про основні функції НБУ, його діяльність та взаємодію з комерційними банками країни. Особливе захоплення у першокурсників викликало споглядання дорогоцінних пам’ятних та сувенірних монет. Усі були вражені тим, що в якості сувеніру НБУ продає листи нерозрізаних купюр.

Студенти мали змогу переглянути короткометражні фільми про становлення банківської системи, про клопіткий процес розробки та створення кожної купюри та введення їх у грошовий обіг. Незвично було чути, що фальшиві купюри часто можуть визначити тільки спеціальні працівники, які займаються перерахунком і оглядом купюр. Усі дізналися, що зараз цей процес автоматизований, а машини, які обробляють і перевіряють купюри, ще мають функцію їх знищення. Після знищення банкнот залишаються лише дрібні частини, які працівники банку подарували відвідувачам в якості сувеніру. Службовці залюбки відповідали на всі питання, які цікавили майбутніх фахівців.

Загальна кількість студентів, які взяли участь у заході складає 40 осіб.